Κατά το διάστημα 27 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η εναρκτήρια συνάντηση του DSPF έργου RONNI “Increasing the well being of the population by RObotic and ICT based iNNovative educatIon”. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών εταίρων του Έργου όπως το Ινστιτούτο Ρομποτικής της Βουλγάρικης Ακαδημίας Επιστημών στην Σόφια της Βουλγαρίας, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Σχολή των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ναυπηγικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Σπλιτ στην Κροατία καθώς και στρατηγικοί εταίροι από την Ελλάδα.

Στην συνάντηση έγιναν παρουσιάσεις σχετικές με τις εμπειρίες των εταίρων, τα προγενέστερα και τρέχοντα έργα καθώς και καλές πρακτικές και συστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα διαχείρισης του έργου, συμπεράσματα καθώς και στα χρονικά πλαίσια του έργου για την επιτυχή υλοποίησή του. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις σχετικές με ρομποτικές τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του έργου. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν λεπτομέρειες του έργου όπως για τα παραδοτέα ερωτηματολόγια, τις ομάδες διανομής τους κλπ.

Οι εταίροι του έργου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου με Μηχανές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου έγιναν επιδείξεις με το κοινωνικό ρομπότ ΝΑΟ παρουσιάζοντας παιχνίδια για την εκπαιδευτική μάθηση.